Body Land

Sanatate pentru corp si suflet

Masaj anticelulitic

Masaj anticelulitic – beneficii:

Masajul Anticelulitic ajuta la eliminarea celulitei, tonifica musculature corpului si stimuleaza circulatia sangelui.

Masajul anticelulitic este efectuat cu crema termica reductoare extraforte pentru combaterea stratului adipos si a celulitei, metoda foarte eficienta in procesul de remodelare corporala.

Masajul anticelulitic este un masaj profund, foarte puternic si foarte eficient în remodelarea tesutului adipos, netezind zonele afectate de celulita.

Click aici pentru a vedea tarifele pentru toate tipurile de masaj si tratamente.

Celulita este o stare ce se caracterizeaza prin depuneri de tesut adipos (grasime) cu repartizare neuniforma sub piele.Cea mai veche metoda de remodelare si de a combate celulita o reprezinta masajul. Studiile recente au aratat ca acele mici denivelari ale pielii, cunoscute si sub denumirea de celulita, pot fi netezite si reduse cu ajutorul masajului anticelulitic. Din nefericire,aceste imperfectiuni dizgratioase ale pielii fac parte din vietile celor mai multe femei. In timp ce unele aleg sa nu faca nimic si sa se resemneze, altele incearca tot ceea ce se poate – de la creme anticelulitice pana la liposuctie -pentru a le inlatura. Exista insa in mediu placut si linistitor in care celulita poate fi redusa in mod eficient: masajul.

Exista varii metode prin care celulita poate fi redusa, incluzand creme, operatii sau remedii preparate acasa, studiile aratand ca masajul este printre cele mai eficiente tratamente impotriva celulitei. In plus, masajul anticelulitic are si efecte de relaxare si calmare.

Un masaj anticelulitic netezeste aspectul pielii fara a folosi operatiuni costisitoare si procedee nenaturale. Desi exista o practica generala care se specializeaza in masajul anticelulitic, orice masaj ce patrunde in profunzimea tesuturilor din zonele cu probleme, va reduce in mod optim aspectul celulitei.

Cauzele aparitiei celulitei nu sunt perfect cunoscute. Cand se vorbeste despre celulita si cauzele ei, se poate vorbi despre problemele hormonale, probleme ale tesuturilor conjunctive, procese inflamatorii, comportament alimentar nerational. De aceea trebuie facuta o diferenta foarte clara intre celulita care este o afectiune inflamatorie si care trebuie abordata din perspectiva medicala si celulita despre care se vorbeste in estetica, care are cauze comportamentale si care poate fi tratata prin masaj anticelulitic (anticelulita).

Celulita poate aparea atat in cazul persoanelor slabe cat si in cazul persoanelor cu exces ponderal, in cazul acestora din urma celulita este mult mai vizibila. Orice persoana poate avea celulita, indiferent de varsta si sex.

Existenta celulitei se caracterizeaza prin acumularea locala de grasime ceea ce, intr-o prima faza, da pielii un aspect de coaja de portocala. In stadiile avansate de celulita denivelarile pielii devin in ce in ce mai vizibile, grasimile acumulandu-se in cantitati mari sub forma de noduli.

Exista situatii in care aparitia excesului ponderal si a celulitei este favorizata : gurmanzi, sedentari, cei care au un comportament alimentar incorect, folosirea unor substante care influenteaza negativ echilibrul hormonal al organismului, etc.

De asemenea, persoanele de sex feminin sunt mai predispuse la celulita fata de persoanele de sex masculin – se considera ca celulita afecteaza aproximativ 85 % dintre femei – datorita structurii diferite a tesutului subcutanat si a dispozitiei anatomice a tesutului adipos din hipoderm.

Pentru a intelege celulita – distribuirea neuniforma a tesutului adipos – cu aspectul ei de coaja de portocala (care are diferite grade), trebuie sa intelegem structura dermului, a pielii. Pielea are mai multe straturi. In unul dintre straturile profunde se formeaza o retea de fibre (colagen) ca o plasa in ochiurile careia se prind celulele grase – adipocitele. Daca structura colagenului nu are o calitate optima, reteaua formata (plasa) va avea ochiuri neuniforme iar adipocitele care se vor dispune sa umple aceste goluri vor da aspectul de celulita.

Structura colagenului este influentata genetic, de vascularizatia locala, de echilibrul hormonal, de stilul nostru de viata.

Celulita datorata unui comportament favorizant (comportament alimentar anormal, sedentarism) poate fi eliminata prin masaj anticelulitic. Bineinteles, rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat tratamentul se incepe mai devreme.

Un masaj anticelulitic (masaj anticelulita) are drept scop indepartarea celulitei, remodelarea aspectului tesutului adipos. Dintre remediile naturale impotriva celulitei, masajul anticelulitic ocupa un loc important fiind o posibila rezolvare de care trebuie tinut seama.

Masajul anticelulitic influenteaza metabolismul celular si sistemul glandular, printr-un consum accelerat de calorii, eliminarea excesului de apa retinuta in tesut, in scopul scaderii in greutate. De asemenea, masajul anticelulitic are ca urmare o imbunatatire a circulatiei sangelui, o activare a sistemului venos in scopul eliminarii mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local, in acest fel ameliorandu-se si elasticitatea si tonusul pielii si tesuturilor subcutanate.

Manevrele de masaj anticelulitic sunt locale – doar in zonele afectate (abdomen, fese, picioare, brate), au o viteza sustinuta si alterneaza de la manevre profunde la superficiale, de la manevrele rapide la cele cu efect relaxant, fiind miscari active – pasive si pasive cu rezistenta.

Efectul anticelulitic al masajului este amplificat de folosirea unor creme si produse anticelulitice.

Frecventa si numarul sedintelor de masaj anticelulitic se stabilesc in functie de gradul de celulita si de excesul ponderal al persoanei.In general, pentru a avea rezultate optime, se recomanda efectuarea a trei sedinte de masaj anticelulitic pe saptamana.

Pentru mentinerea rezultatelor o cat mai lunga perioada de timp, trebuie sa se adopte un stil de viata sanatos – activitate fizica sustinuta (fitness, gimnastica aerobica), regim alimentar sanatos (este esentiala pastrarea unui echilibru intre aportul alimentar si consumul de energie), sauna. Toate acestea au ca scop un aport normal de elemente nutritive, eliminare a toxinelor si excesului de apa din organism.

Masajul anticelulitic este efectuat de personal competent, cu experienta, absolvent al cursurilor de masaj. Ca si metoda , masajul se efectueaza cu ulei anticelulitic, combinat cu crema anticelulitica.

Prin faptul ca reduce tesutul adipos si actioneaza favorabil asupra zonelor afectate de celulita, procedura de masaj anticelulitic are un importat rol estetic. Prin sedintele de masaj anticelulitic se imbunatateste functionarea sistemului imunitar, care poate deveni deficitar dupa perioade prelungite de stres sau datorita tulburarilor functiei hormonale.

Pentru efecte majore, masajul anticelulitic trebuie insotit de o dieta echilibrata, aceasta ajutand la eliminarea toxinelor din tesuturi si redand pielii elasticitatea naturala.

Masajul anticelulitic actioneaza nu numai asupra pielii, ci si asupra musculaturii, articulatiilor si ligamentelor.

Nu trebuie uitat ca, similar altor terapii, exista si contraindicatii:

– stari patologice insotite de alterarea starii generale cu febra mare, agitatie

– fragilitate vasculara

– accidente vasculare recente

– cancer sau alte efectiuni grave

– osteoporoza

– inflamatii acute dermatologice, varice pronuntate.

Terapia prin masaj anticelulitic este considerata a fi foarte eficienta in remodelarea tesutului adipos, netezind zonele afectate de celulita.

Sedintele de masaj anticelulitic se fac de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Pentru a spori efectul se folosesc creme reducatoare sau uleiuri specifice.

In cabinetele de specific, sedintele de masaj anticelulitic se fac in camere separate, individuale, cu un singur pat de masaj, pentru un plus de confort si intimitate.

Sedintele de masaj anticelulitic se efectueaza cu minimum de disconfort si maximum de efecte. De asemenea, se folosesc creme si uleiuri anticelulita cu efect termoactiv si reducator. Aceste creme imbunatatesc microcirculatia in zonele cu celulita, marind efectul lipolitic. Acest efect duce la diminuarea stratului de grasime, concomitent cu reducerea retentiei de lichide.

Astfel, se realizeaza o scadere a dimensiunilor zonelor tratate si se produce un efect de lifting muscular. Sedintele de masaj anticelulitic sunt realizate de persoane specializate si calificate in masaj: kinetoterapeut, tehnician maseur.

Influentele tratamentului prin masaj anticelulitic asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sanguina si limfatica.

Trebuie sa tinem insa cont ca se folosesc procedee de masaj ceva mai ferme si ca masajul anticelulitic nu este unul de relaxare, ci terapeutic.

Pacientele care aleg aceasta cale de lupta impotriva celulitei trebuie sa stie ca nu se pot face minuni peste noapte. Este nevoie de mai multe sedinte de masaj, in functie de gradul de celulita de la care se incepe tratamentul. De asemenea, acest tip de masaj este, de cele mai multe ori, dureros, in functie si de pragul de sensibilitate al clientei, insa efectele nu vor intarzia sa apara.

De ce doare acest masaj? Deoarece celulita este o boala a pielii, care ea insasi doare, iar procedura de masaj anticelulitic comporta manevre mai dure si profunde, cum ar fi: frictiunile, framantatul, tapotamentul, ciupiturile etc…

Pentru a da rezultate vizibile si stabile, nu este necesara doar fermitatea procedurilor, ci, mai ales, este necesar ca acest tip de masaj sa fie realizat de catre profesionisti.

Intensitatea manevrelor se stabileste in functie de sensibilitatea fiecarei persoane, de aceea, comunicare dintre pacienta si maseurul profesionist este deosebit de importanta.

Beneficiile sedintelor de masaj anticelulitic:

– elimina celulita, cu eliminarea micro si macro nodulilor celulitici

– ajuta la redobandirea elasticitatii si fermitatii pielii

– stimuleaza si imbunatateste circulatia sangelui

– tonifica musculatura

– reduce stratul adipos

– faciliteaza digestia si elimina constipatia si balonarile

– stimuleaza activitatea glandelor sebacee, contribuind la refacerea mantalei

acide a pielii;

– asigura schimburile nutritive dintre tesuturi, cu eliminarea deseurilor

metabolice

– are efect analgezic

– are efecte benefice asupra psihicului, ajutand la obtinerea armonizarii cu

propria fiinta si cu propriul corp.

Rezultatele se observa dupa primele 4-5 sedinte intensive, aspectul de coaja de portocala dispare vizibil, iar pielea este mai neteda.

Dupa un tratament complet, se elimina din circumferinta taliei pana la 7 cm.

Masajul anticelulitic este un masaj profund care stimuleaza circulatia sangvina si limfatica locala, activand metabolismul organismului. Masajul anticelulitic este eficient in remodelarea tesutului adipos, netezind zonele afectate de celulita . Daca apar vanatai inseamna ca intensitatea la care se efectueaza masajul trebuie sa fie redusa, deoarece altfel pot aparea rezultate adverse nedorite.

Citeste si despre: masaj de relaxare, istoria masajului.