Body Land

Sanatate pentru trup si suflet

MASAJ

Masajul este aparut din cele mai vechi timpuri medievale.

Dovezi arheologice referitoare la existenta masajului au fost gasite in multe civilizatii antice , inclusiv China , India , Japonia , Coreea , Egipt , Roma , Grecia , și Mesopotamia.

Vezi ce tipuri de masaj si cu ce tarife te asteptam (click aici).

BC 2330 : Mormantul lui Akmanthor ( de asemenea, cunoscut sub numele de “Mormantul medicului ” ) în Saqqara , Egipt descrie doi oameni care isi desfasurau activitatea folosindu-se de maini, probabil fiind vorba despre masaj .

China: Masajul s-a dezvoltat continuu în China de peste 5000 de ani, idei occidentale fiind luate în considerare în cadrul tradițional. Masajul este practicat pe scară largă și este predat în spitale și școli medicale și este o parte esențială de întreținere in sănătate și asistență medicală primară.

Statele Unite: Masajul a început să devină popular în Statele Unite, în partea de mijloc a secolului al 19-lea și a fost introdus de către doi medici la New York.

Între anii 1930 și 1940 influența masajului a scăzut , ca urmare a progreselor medicale ale timpului , în timp ce în anii 1970 influența masajului a crescut din nou, cu o creștere notabilă în rândul sportivilor. Masajul a fost folosit până în anii 1960 și 1970 de catre personalul medical pentru pentru a ajuta la atenuarea durerii pacientilor si pentru a-i ajuta sa poata dormi.

Industria de terapie prin masaj este în continuă creștere , cresterea estimată fiind de 19% între 2008 și 2009. Din punct de vedere statistic, in 2009, consumatorii americani au cheltuit între 4 6 miliarde de dolari pe vizite la terapeuti maseuri.

Marea Britanie : Masajul este popular în Marea Britanie de astăzi și câștigă în popularitate . Există multe centre si spa-uri unde se practica terapia prin masaj.

In cadrul Jocurilor Olimpice din vara anului 1984 de la Los Angeles, a fost pentru prima dată cand terapia prin masaj a fost televizata, fiind efectuate sedinte de masaj pentru revigorarea sportivilor. Apoi , în timpul Jocurilor Olimpice din vara anului 1996 din Atlanta, terapia prin masaj a constituit în cele din urma un serviciu medical de bază echipei SUA. Masajul , ca si procedura, a fost folosit de către întreprinderi și organizații , cum ar fi Departamentul de Justiție al SUA , Boeing și Reebok . Sportivi notabili, cum sunt Michael Jordan și LeBron James au maseuri si terapeuți personali, care uneori călătoresc cu acestia.

Citeste si despre: masaj anticelulitic, masaj de relaxare, tarife